Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1905
Copyright (C) HIX
2004-12-09
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 msg, liszterzekenyseg (mind)  24 sor     (cikkei)
2 re: Re: Gastronomiai Hungaricum (mind)  28 sor     (cikkei)
3 toltott kaposzta toltelek (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - msg, liszterzekenyseg (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado : 
>Semmi se biztonsagos amit nem te fozol. Nem hiszem hogy a pincer tudja, 
>a szakacs talan igen hogy mibe raktak Vegetat, gulyaskremet, piros aranyat,
>husleves kockat stb. Legjobb ha otthon fozol.

Nem akarok indokolatlanul rossz hirt terjeszteni, de szerintem a pincerek
(de talan meg a szakacsok) tobbsege nem is tudja, mi az az MSG. Kesz
fuszerkeverekeket hasznalnak, a Bea altal emlitetteken kivul is, aztan hogy
azokban mi van...???  A multkor beleolvastam egy olyan topikba, ahol
szakacsok cserelnek informaciot. Teljesen magatol ertetodoen emlitettek,
hogy pl. a barnamartast _porbol_ csinaljak. Ezen kicsit elcsodalkoztam.
Aztan ha nezzuk a kulonbozo televizios fozocske musorokat, Szinte
mindegyikben elokapjak a Vegetat (lehet, hogy a V. gyartoja is szponzoralja
a musort...). En mar nem hasznalom, de megertem, ha egy haziasszony gyorsan
"valami izt" akar adni a levesnek/koretnek, akkor beleszor egy adaggal.
Igaz, egy ido utan "egyenizu" lesz minden etel ettol. De mondom, megertem.
Viszont - szerintem - egy jo szakacs _NE_ hasznaljon vegetat! Kitanulta a
mesterseget, varazsolja elo az izeket valodi alapanyagokbol. 

A liszterzekeny problemara itt talaltam egy etterem-ajanlatot: 
http://www.toth-bors.hu/index.php?owpn=121

udv,
Zita
+ - re: Re: Gastronomiai Hungaricum (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Istvan!
A Magyar Konyha Remekei videokazetta nem a szerzők felvagasakent
aposztrofalódott Gasztronomiai Hungaricumnak. Ezt a jelzőt a közülünk azóta
sajnos eltávozott, igazi gasztronómiai tekintély, Dr. Draveczky Balázs,
"BALÁZS MESTER" a vendéglátó múzeum hajdani igazgatója ragasztotta a
kazettára, s minősítette azt hungaricumnak több nyilvános gasztronómiai
fórumon.
Hogy hogyan kerül a babérlevél a paprikás csirkébe, s hogy a töltött
káposzta miért maradt mégis igazi magyar íz edeskaposzta levellel, azt
javaslom megvitatni a produkció aranyérmes séfjével, Boross Tamással, aki
ugyanezen fórumon, avagy saját címén is -  - készséggel
igazít el minden érdeklődőt a felmerült konyhaművészeti kérdésekben.
Ha jelentkezésünk a szokásokkal, s a forum illemszabalyaival ellentétben
kissé reklám izüre sikeredett azért most nyilvanosan is elnezest kerek
mindenkitöl. A mi kötödésünk a magyar gasztronomiahoz az emlitett
videoprodukcio, ezert nehez lett volna errol a temarol akar csak egy-egy
szot is valtani a weblap, ill. az ott fellelhetö receptek ismerete nelkül.
En azert tovabbra is minden kedves, vallalkozo kedvü konyhamüvésznek
öszinten merem ajanlani receptjeink tesztelését, különösen az ünnepi
karacsonyi asztalokon.
Jo étvagyat, s boldog ünnepeket is kivanva,
Borz Miklos, producer
- Egyebekben szívből ajánlom Balázs Mester szellemes, ízes gasztronomiai
történeteit pl. a Törtenetek Teritett Asztalokrol es Környekükröl cimü
könyveböl.
- es igazan nem a reklam kedveert, de a jövö hettöl az angol és a nemet
nyelvi valtozatok is megtalalhatoak lesznek a weblapon -
www.gastrovideo.com
+ - toltott kaposzta toltelek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Bori kerdezte:
"Kerdes: a toltottkaposzta toltelekeben a tojas nem
kemenyiti meg a tolteleket? Eddig meg ezt nem
hallottam/olvastam."

Lehet,hogy masok is valaszoltak,de en nem lattam.
Bori,en mindig teszek bele egy tojast es nem erzem kemenynek,igaz,hogy
nem is omlik szet a toltelek.
Udv,
Eva

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS