1. |
msg, liszterzekenyseg (mind) |
24 sor |
(cikkei) |
2. |
re: Re: Gastronomiai Hungaricum (mind) |
28 sor |
(cikkei) |
3. |
toltott kaposzta toltelek (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
|
+ - | msg, liszterzekenyseg (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado :
>Semmi se biztonsagos amit nem te fozol. Nem hiszem hogy a pincer tudja,
>a szakacs talan igen hogy mibe raktak Vegetat, gulyaskremet, piros aranyat,
>husleves kockat stb. Legjobb ha otthon fozol.
Nem akarok indokolatlanul rossz hirt terjeszteni, de szerintem a pincerek
(de talan meg a szakacsok) tobbsege nem is tudja, mi az az MSG. Kesz
fuszerkeverekeket hasznalnak, a Bea altal emlitetteken kivul is, aztan hogy
azokban mi van...??? A multkor beleolvastam egy olyan topikba, ahol
szakacsok cserelnek informaciot. Teljesen magatol ertetodoen emlitettek,
hogy pl. a barnamartast _porbol_ csinaljak. Ezen kicsit elcsodalkoztam.
Aztan ha nezzuk a kulonbozo televizios fozocske musorokat, Szinte
mindegyikben elokapjak a Vegetat (lehet, hogy a V. gyartoja is szponzoralja
a musort...). En mar nem hasznalom, de megertem, ha egy haziasszony gyorsan
"valami izt" akar adni a levesnek/koretnek, akkor beleszor egy adaggal.
Igaz, egy ido utan "egyenizu" lesz minden etel ettol. De mondom, megertem.
Viszont - szerintem - egy jo szakacs _NE_ hasznaljon vegetat! Kitanulta a
mesterseget, varazsolja elo az izeket valodi alapanyagokbol.
A liszterzekeny problemara itt talaltam egy etterem-ajanlatot:
http://www.toth-bors.hu/index.php?owpn=121
udv,
Zita
|
+ - | re: Re: Gastronomiai Hungaricum (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Istvan!
A Magyar Konyha Remekei videokazetta nem a szerzők felvagasakent
aposztrofalódott Gasztronomiai Hungaricumnak. Ezt a jelzőt a közülünk azóta
sajnos eltávozott, igazi gasztronómiai tekintély, Dr. Draveczky Balázs,
"BALÁZS MESTER" a vendéglátó múzeum hajdani igazgatója ragasztotta a
kazettára, s minősítette azt hungaricumnak több nyilvános gasztronómiai
fórumon.
Hogy hogyan kerül a babérlevél a paprikás csirkébe, s hogy a töltött
káposzta miért maradt mégis igazi magyar íz edeskaposzta levellel, azt
javaslom megvitatni a produkció aranyérmes séfjével, Boross Tamással, aki
ugyanezen fórumon, avagy saját címén is - - készséggel
igazít el minden érdeklődőt a felmerült konyhaművészeti kérdésekben.
Ha jelentkezésünk a szokásokkal, s a forum illemszabalyaival ellentétben
kissé reklám izüre sikeredett azért most nyilvanosan is elnezest kerek
mindenkitöl. A mi kötödésünk a magyar gasztronomiahoz az emlitett
videoprodukcio, ezert nehez lett volna errol a temarol akar csak egy-egy
szot is valtani a weblap, ill. az ott fellelhetö receptek ismerete nelkül.
En azert tovabbra is minden kedves, vallalkozo kedvü konyhamüvésznek
öszinten merem ajanlani receptjeink tesztelését, különösen az ünnepi
karacsonyi asztalokon.
Jo étvagyat, s boldog ünnepeket is kivanva,
Borz Miklos, producer
- Egyebekben szívből ajánlom Balázs Mester szellemes, ízes gasztronomiai
történeteit pl. a Törtenetek Teritett Asztalokrol es Környekükröl cimü
könyveböl.
- es igazan nem a reklam kedveert, de a jövö hettöl az angol és a nemet
nyelvi valtozatok is megtalalhatoak lesznek a weblapon -
www.gastrovideo.com
|
+ - | toltott kaposzta toltelek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Bori kerdezte:
"Kerdes: a toltottkaposzta toltelekeben a tojas nem
kemenyiti meg a tolteleket? Eddig meg ezt nem
hallottam/olvastam."
Lehet,hogy masok is valaszoltak,de en nem lattam.
Bori,en mindig teszek bele egy tojast es nem erzem kemenynek,igaz,hogy
nem is omlik szet a toltelek.
Udv,
Eva
|
|