1. |
re: re: borscs leves (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
2. |
curry (mind) |
33 sor |
(cikkei) |
3. |
barscs (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
4. |
re: re: me'z (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
|
+ - | re: re: borscs leves (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Zsoka,
sajnos nem tudtam kivenni a receptedbol, hogy
- a hagymaval mit kell csinalni, ami a hozzavalok kozott szerepel,
- fontos-e baberlevellel izesiteni a levest (mivel a hozzavalok kozott nincs
megemlitve)
- es hogy a hust nyersen vagy fotten jobb elvagni.
Ha meg ezeket is megirod, talan nekem is sikerul az elkeszitese. Elore is
koszonom.
Ibolya neni
|
+ - | curry (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>öt és fél hónap után újra itthon.
Udv ujra kozottunk! :-)
>Itthon ódzkodom a curry használatától. Utoljára amit vettem, az
>túlságosan erős illatú és izű volt. Hányfélét lehet itthon kapni, ki
>használja, kinek van vele jó vagy rossz tapasztalata?
Szerintem a curry fuszerkeverek annyi fele, ahany gyartmany. Indiaban
minden haziasszony maganak keveri, de tajegysegenkent is valtozik. Rovid
idezet kedves externetes listatarsam honlapjarol:
---
http://sgicenter.oai.hu/szuper/Fuszerek/index.html
Curry fűszerkeverékek
Pikáns fűszerkeverékek. Tizenöt-húsz fűszert tartalmaznak. Fő alapanyaguk a
sárga kurkumagyökér és a Curry levél, római kömény, koriander, chili és a
szerecsendió. Többféle változatban készül; külön összetétele van a
szárnyas-, a vad-, a birka- és egyéb húsok fűszerezésére. Az Európában
készített készítmények gyengébbek az eredeti indiainál. A curry port
általában tálalás előtt, de mértékletesen használjuk.
---
Ha nem szereted a tul eroset, javaslom a Kotanyi zacskos curryjet. Ez egy
viszonylag enyhe keverek. A Nagycsarnok aljaban levo AZSIA boltban legalabb
3-4 felet lehet kapni, tapasztalatom szerint a Madras-curry a legpikansabb.
A currys etelekbe ebbol csak egy fel kiskanallal szoktam tenni, a kb.
evokanalnyi enyhe curry melle.
A Lehel piac also reszen is van egy arab fuszeres, nala is lehet tobbfele
curryt kapni. Nem olyan draga, erdemes probalgatni...
udv,
Zita
|
+ - | barscs (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
J. Zsókának köszi a receptet.
Elkészítettem, de persze változtattam rajta (ahogyan a hajón láttam a
szakácsunktól), én uram bocsá' nem nyers céklát, hanem üveges
céklasalátát használtam hozzá, és így nem kell bele ecet. És bacont
sütöttem ki, nem olajon dinszteltem a zöldségeket, és úgy habartam be,
ahogy Jacek.
És persze fotóstul kint van a honlapomon.
Currivel később foglalkozom, holnap műtik a bal csuklómat :-(((
Üdv: István
www.szekelyistvan.hu
|
+ - | re: re: me'z (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> En ugy tudom, hogy az a mez,
> ami kristalyosodik, az _garantaltan_
> termeszetes mez. Ti. az izocukorral
> hamisitott mez sosem fog
> kristalyosodni.
Kerdes az, hogy mit nevezunk termeszetesnek. Mert mi van akkor, ha egy kilo mez
helyett otot akar a mehesz, es telezabaltatja a meheket cukorsziruppal? Az ter
meszetes???
> Informacioim szerint az akacmez van
> legjobban kiteve a hamisitas veszelyenek.
Ez igaz, de csak azert, mert az a legdragabb. Amugy pontosan ugan ugy hamisitja
k. :-(
|
|