Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1205
Copyright (C) HIX
2002-07-03
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** HIX KONYHA *** #1204 (mind)  24 sor     (cikkei)
2 Re: TW kelesztotal (mind)  16 sor     (cikkei)
3 Re: szarnyasmajpastetom (mind)  18 sor     (cikkei)

+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1204 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

!
> Nem szoktam bonyolitani a somloit, sutok 5 tojasbol egy tepsi piskotat,
> felszeletelem. Fogok egy jenait, lerakok benne egy reteget. Meglocsolom
rummal,
> megszorom mazsolaval. Eloiras szerint kikeverek 2 cs Aranka vanilias
pudingot,
> ebbol teszek ra. 1 dl tejet 2 ek sima kakaoporral, 2 ek cukorral es 5 dkg
> margarinnal felforralok es ebbol is locsolok ra. Addig folytatom a
retegezest,
> amig tart az anyagokbol. 2-3 ora hutoben pihentetes utan tejszinhabbal
talald.
> Nagyon finom. Ha meg finomabbat szeretnel, akkor a piskotaba tegyel daralt
diot
> es a retegek koze is szorj belole.

Mi a retegekre szorunk reszelt gesztenyepuret es mazsolat, es vanillia
puding helyett csoki pudinggal ontozzuk meg az egyes retegeket.
pudingot csak 1 csomagot hasznalunk. A tejszinhabot a tetejere tesszuk, es
igy pihentetjuk talalasig.
A tobbi megegyezik a fent leirtakkal.

Matyi
+ - Re: TW kelesztotal (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

>Nagyon szepen kerem, irja mar meg valaki - persze csak >ha nem _szigoruan
>titkos_ :-) - hogy mi a kulonleges ebben a TW >kelesztotalban. En csak
>futolag lattam, szinte semmi kulonbseget nem lattam >rajta a 3-400 ft-os,
>barhol kaphato, noname fedeles muanyag kelesztotalakkal >osszehasonlitva.

Semmi kulonleges nincs benne, 3-400 Ft-ert ugyanazt 
tudja, mint a TW. Nalunk a csaladban van mindketto, 
hasznalhatosagat tekintve semmi kulonbseget nem 
tudtam felfedezni kozotte. A tesztat SZVSZ egyik sem
fogja helyetted osszekeverni :))))

Sziasztok,   Judit

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 194.88.59.10)
+ - Re: szarnyasmajpastetom (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

KONYHA #1204 - Zita irta:
> elokerestem egy receptemet, amit egy regebbi nemet
> BURDA-bol forditottam, es mar tobbszor elkeszitettem.
> Kicsit munkas, de megeri. :-)  

Nagyon koszonom Zitanak, hogy elokereste nekem ezt a
kulonleges pastetom-receptet. Valoban nem tunik egyszerunek
az elkeszitese, de biztos, hogy ki fogom probalni.

> A kenyeret felkockazzuk es a felspudlizott tojassal leontjuk.

:-)))  Ez nagyon jol hangzik. ;-)
Es vajon hogyan kell spudlizni?
Keresgeltem a nemet szotarban, hatha talalok valami hasonlo
szot (pl. _spudeln_ vagy valami ilyesmi), amely a segitsegemre
lehetne, de nem jartam szerencsevel.

Lazar Peter

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS