1. |
Re: *** HIX KONYHA *** #1204 (mind) |
24 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: TW kelesztotal (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: szarnyasmajpastetom (mind) |
18 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #1204 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
!
> Nem szoktam bonyolitani a somloit, sutok 5 tojasbol egy tepsi piskotat,
> felszeletelem. Fogok egy jenait, lerakok benne egy reteget. Meglocsolom
rummal,
> megszorom mazsolaval. Eloiras szerint kikeverek 2 cs Aranka vanilias
pudingot,
> ebbol teszek ra. 1 dl tejet 2 ek sima kakaoporral, 2 ek cukorral es 5 dkg
> margarinnal felforralok es ebbol is locsolok ra. Addig folytatom a
retegezest,
> amig tart az anyagokbol. 2-3 ora hutoben pihentetes utan tejszinhabbal
talald.
> Nagyon finom. Ha meg finomabbat szeretnel, akkor a piskotaba tegyel daralt
diot
> es a retegek koze is szorj belole.
Mi a retegekre szorunk reszelt gesztenyepuret es mazsolat, es vanillia
puding helyett csoki pudinggal ontozzuk meg az egyes retegeket.
pudingot csak 1 csomagot hasznalunk. A tejszinhabot a tetejere tesszuk, es
igy pihentetjuk talalasig.
A tobbi megegyezik a fent leirtakkal.
Matyi
|
+ - | Re: TW kelesztotal (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
>Nagyon szepen kerem, irja mar meg valaki - persze csak >ha nem _szigoruan
>titkos_ :-) - hogy mi a kulonleges ebben a TW >kelesztotalban. En csak
>futolag lattam, szinte semmi kulonbseget nem lattam >rajta a 3-400 ft-os,
>barhol kaphato, noname fedeles muanyag kelesztotalakkal >osszehasonlitva.
Semmi kulonleges nincs benne, 3-400 Ft-ert ugyanazt
tudja, mint a TW. Nalunk a csaladban van mindketto,
hasznalhatosagat tekintve semmi kulonbseget nem
tudtam felfedezni kozotte. A tesztat SZVSZ egyik sem
fogja helyetted osszekeverni :))))
Sziasztok, Judit
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 194.88.59.10)
|
+ - | Re: szarnyasmajpastetom (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
KONYHA #1204 - Zita irta:
> elokerestem egy receptemet, amit egy regebbi nemet
> BURDA-bol forditottam, es mar tobbszor elkeszitettem.
> Kicsit munkas, de megeri. :-)
Nagyon koszonom Zitanak, hogy elokereste nekem ezt a
kulonleges pastetom-receptet. Valoban nem tunik egyszerunek
az elkeszitese, de biztos, hogy ki fogom probalni.
> A kenyeret felkockazzuk es a felspudlizott tojassal leontjuk.
:-))) Ez nagyon jol hangzik. ;-)
Es vajon hogyan kell spudlizni?
Keresgeltem a nemet szotarban, hatha talalok valami hasonlo
szot (pl. _spudeln_ vagy valami ilyesmi), amely a segitsegemre
lehetne, de nem jartam szerencsevel.
Lazar Peter
|
|