> Ismeroseim sokfelekeppen hivjak a kovetkezo etelt: reszelt burgonyat
> kis lisztel osszekeverjuk, megfuszerezzuk (so, bors, esetleg hagyma),
> kis lepenykeket keszitunk belole es olajban kisutjuk.
> Szeretnem minnel tobb nevet osszegyujteni.
Engem az is erdekelne (lehet, hogy ezt a temat is kuroljartatok mar,
csak en nem emlekszem?), hogy a panirozas utan megmaradt osszetevok
(liszt, tojas, zsemlemorzsa) osszegyurasa es kisutese reven keszult "termeket"
Ti hogy hivjatok?
Az en anyukam labatlan tyuknak hivja ;-)
Udvozlettel,
Lazar Peter
|
Szia József!
Nem sok egy kicsit az a 13? Inkább Diaprelt (gyógyszer) adjál, mint sütit
:))
Citromos habkrém (4 adag)
Hozzávalók: 1 csomag citromos pudingpor, fél liter 1,5 százalékos tej, 1
citrom leve és héja, 2 dl tejszín, 1/2 rúd vanília, folyékony édesítőszer.
Elkészítés: egy lábasba kevés vizet teszünk, hogy ne égjen le a krémünk, 4
dl tejet a vaníliarúddal és a folyékony édesítőszerrel felforralunk. A
pudingport a maradék 1 dl tejjel elkeverjük és hozzáöntjük a forró tejhez.
Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a citrom lereszelt
héját és levét. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a keményre felvert
tejszínhabot. Négyfelé poharakba töltjük, tetejét diabetikus
csokoládéreszelékkel díszíthetjük. Jól lehűtve tálaljuk.
1 adag tápanyagtartalma:
291 kcal, 19 g szénhidrát, 5,9 g fehérje, 18 g zsír
Kakaós kocka
Hozzávalók: 1 evőkanál kakópor, 2 evőkanál forró víz, 22 dkg teljesőrlésű
liszt, 2 kiskanál sütőpor, 17 dkg zsírszegény margarin, 7 dkg porcukor, 3
tojás, 3 evőkanál tej
Elkészítés: A kakaóport a forró vízzel simára keverjük. A margarint keverjük
ki habosra a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat és a kakaós masszát majd a
sütőporral megszitált lisztet. Keverjük simára. Vékonyan kikent tepsibe
öntjük, előmelegített sütőbe toljuk, 4-es fokozaton sütjük 20-30 percig. A
süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Egy kocka tápanyagtartalma:
112 kcal, 11 g szénhidrát, 3 g fehérje, 6 g zsír
Üdvözlettel:
Csaba
|