Szia Kétütem! :-)
Altalaban akkor marad pepes, ha nincs benne eleg nyers tojas. A ho (sutes)
hatasara ui. a nyers tojas megszilardul (lsd. rantotta), es osszefogja a
tolteleket. Ugy tudom, hogy ahany zsomle, annyi egesz tojas kell a
toltelekbe. Ha tul laza lenne a massza, akkor lehet belekeverni
zsemlemorzsat is, amig el nem eri a megfelelo allagot. En szoktam kesziteni
rizses tolteleket is. Fott rizsbe keverek mindenfele finom aprora kockazott
szines zoldseget, zoldborsot, kukoricat, esetleg piritott bacon kockat,
gombat..... Jol befuszerezem pl. borssal, petrezselyemmel, vagy ami epp az
eszembe jut. Ezt osszefogom nehany nyers tojassal, es ugy toltom a csirkebe.
udv,
Zita
|
Kedves Konyhások!
Megkaptam az érterítést, valszeg hétfõn utazom vissza a hajómra, a Lys
Chrisre.
Kívánok mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést, és sok kellemes fõzõcskét.
Ha mexikói receptek érdekelnek valakit, akkor az új startlap aloldalam
ajánlom:
http://mexikoikonyha.lap.hu
Üdv a novemberi viszont "írásig":
István
www.szekelyistvan.hu
|