Köszönöm a sütõtökös válaszokat; angolul nem nagyon tudok, de tanulgatok,
lehet, hogy jó lesz nyelvtanulásnak is:)
Ezt a "beérést" nem egészen értem; minek kell kiderülnie?
Ez amire én kérdezek, belül meg szinte fehér; és hát a sütõtök nem is
utóérõ; vagy igen?.
Biztos, hogy ugyanarról beszélünk? a nem egészen érett termés, halványabb
sárgás színû, csak annyi, hogy nem elég narancsos és édes, az ilyennek
sósféle ételekhez kellemes az íze, de ezzel a fehéressel az a gondom, hogy
nem olyan semleges, vagy akár savanykás mint az éretlen dinnye meg
paradicsom, hanem van valami se ez-se az, fura számomra kellemetlen íze,
amit igazából eltüntetni vagy átváltoztatni szeretnék valahogy.
Sütéssel eddig ez nem sikerült, pürével sajnos vsz. még annyira sem.
A savanyúságot majd kipróbálom, de nem vagyok egy nagy befõzõs, én is inkább
fagyasztani szoktam, pedig egy rakomány zöld paradicsom is toporog
türelmetlenül a konyhában.
Üdv. Via
> Darabold fel ehetõ méretû, meg hogy beférjen az üvegbe, csinálj egy
> klasszikus savanyúság-levet (mint pl, az uborkának), öntsd föl a forró
> lével, zárd le és várd meg, míg "beérik" (a színe átváltozik).
> Mérettõl függõen kellhet neki több idõ.
>
> Darabolás közben kiderül, hogy mennyire érett be. Ha nagyon, akkor
>akár most > is eheted, de én, ha sok van, hámozva, kockázva berakom >a
fagyasztóba, és > pürének bármikor jó, pl. sültek mellé is.
> üdv, éva
> Ha tudsz angolul, usd be a Gugliba hogy "unripe pumpkin" es rengeteg
>valasz > jon be. A jo hir hogy nem mergezo es sok recept van ra.
> Juli
|
Szevasztok!
Ma különleges élményem volt. Beragadtam egy liftbe két másik személlyel.
Érdekes volt, mert az egyikük azzal kezdte, hogy ugye egyikünk sem
klausztrofób i ás. Természetesen Õ az volt.
Kérdés: Mit kell / lehet csinálni egy ilyen emberrel ilyen helyzetben, hogy
ne legyen katasztrõfa egy ilyen helyzetbõl?
Szerencsére hamar kiszedtek bennünket, tehát itt nem volt gond, de egyébként
bármikor elõfordulhat ilyesmi az emberrel.
Elõre is kösz a válaszokat.
Üdv:
Paska Tibor
|