Kedves Via, ilyen temaban hosszu flamewar is volt regebben a HIX KONYHA-n,
meg
egyeb forumokon. :-))) A habot leszedok - es a habot elforralok kozott.
:-)Szoval nem "kell" leszedni. Csak lehet. Egyebkent meg a hus hajszalereibol
kiszivargo ver/ feherje csapodik ki a ho hatasara. Az elfozok szerint hasznos
iz- es zamatanyagok mennek karba, ha a habot leszeded. A leszedok meg az
esztetikai ervekre hivatkoznak.En mindenfele elvi megfontolas NELKUL nem
csinalok semmit. :-D Hagyom, hogy elfojje magat a hab. A masodik kerdesedre
nem
tudok valaszolni, mosogatogepem van. :-) udv,Zita Felado : otlet8_moc.liamg@sz
u
ro.hix.hu
> Idopont: Sun Jan 5 10:43:22 CET 2014 TIPP #8023
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Volna két háziasszonyi kérdésem: már régóta tűnődöm az alábbi nagy
horderejű problémán, de nem voltam erős kémiából: főzéskor a levesek
stb.-k habja, pl. tyúklevesé, ami az első forralásnál keletkezik, és
amit mindig "le kell szedni", az micsoda, mitől keletkezik, és miért
kell leszedni?
|